Search
Close this search box.

PODSUMOWANIE REALIZACJI PROGRAMU OPERACYJNEGO POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014 ? 2020 ? PODPROGRAM 2019 W GMINIE PUCK

PODSUMOWANIE REALIZACJI PROGRAMU OPERACYJNEGO POMOC ŻYWNOŚCIOWA
2014 ? 2020 ? PODPROGRAM 2019 W GMINIE PUCK

 

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pucku przy współpracy ze Związkiem Stowarzyszeń Bank Żywności w Trójmieście realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019, współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom gminy Puck pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących
    w okresie od września 2019 r. do sierpnia 2020 r.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie następujące artykuły spożywcze:
  • Artykuły warzywne i owocowe:
  1. groszek z marchewką 3,2 kg,
  2. fasola biała 3,2 kg,
  3. koncentrat pomidorowy 1,12 kg,
  4. buraczki wiórki 1,05 kg,
  5. powidła śliwkowe 1,80 kg,
  6. sok jabłkowy klarowny 4l;
  • Artykuły skrobiowe:
  1. makaron jajeczny 4,5 kg,
  2. makaron kukurydziany bezglutenowy 1 kg,
  3. ryż biały 3 kg,
  4. kasza gryczana 1,5 kg,
  5. herbatniki maślane 0,8 kg;
  • Artykuły mleczne:
  1. mleko UHT 7 l,
  2. ser podpuszczkowy dojrzewający 2 kg;
  • Artykuły mięsne:
  1. szynka drobiowa 2,7 kg,
  2. szynka wieprzowa mielona 1,8 kg,
  3. pasztet wieprzowy 0,48 kg,
  4. filet z makreli w oleju 1,53 kg;
  • Cukier:
  1. cukier biały 4 kg;
  • Tłuszcze
  1. olej rzepakowy 4 l;
  • Dania gotowe:
  1. gołąbki w sosie pomidorowym 1,7 kg.
  2. Pomoc żywnościowa trafiła do 535 osób w 216 rodzinach z terenu gminy Puck znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, w tym 27 osób w 24 rodzinach objętych kwarantanną.
  3. Wydaliśmy osobom potrzebującym 26,56211 ton żywności w formie 3539 paczek żywnościowych.
  4. W ramach Podprogramu 2019 dla 52 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono w ramach działań towarzyszących 4 warsztaty edukacyjne w następującym zakresie:
  • kulinarne – 2 spotkania dla 26 uczestników,
  • dietetyczne – 2 spotkania dla 26 uczestników,

 

_______________________________________________________________________________________________________________

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 ? 2020 jest współfinansowany

z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym.

Otwiera się w nowym oknie

Wprowadził:

Piotr Kropidłowski

Piotr Kropidłowski

Na skróty: