Search
Close this search box.

PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014 – 2020 PODPROGRAM 2016 ? EFEKTY

logo

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie od lutego do czerwca 2017 Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Pucku współpracował ze Związkiem Stowarzyszeń Bank Żywności z w Trójmieście.

  2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach, do których trafiły takie produkty jak: (na jedną osobę) makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

  3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 350 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 17,2 ton żywności;

  • w formie 1400 paczek żywnościowych.

  1. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 3 warsztatach edukacyjnych, w których udział wzięło 37 osób.

  2. Rodzaje warsztatów:

  • kulinarne – 3 spotkania dla 37 uczestników

Otwiera się w nowym oknie

Wprowadził:

Piotr Kropidłowski

Piotr Kropidłowski

Na skróty: